Keramiikkamestari Hanna Mikola

hannamikola-2
hannamikola
hannamikola

Aamupalasi maistuisi takuulla paremmalta, jos sinullakin olisi Hanna Mikolan lautasia ja kulhoja. Nämä kertakäyttöastioista muotokielensä lainanneet keraamiset astiat ovat nerokkaita. Kuten poikaystäväni sanoi: “Lähilautaselta maistuu puolalainen puolukkakin paremmalta.”

Lauantaina Hannan luona kyläillessämme söimme kulhoista hedelmäsalaattia kermavaahdolla. Puuroannos jää kulhossa hieman pieneksi, mutta jälkiruuille ne sopivat täydellisesti.

Lautasia meillä on jo entuudestaan valkoisina. Ai niin ja onhan meillä myös yksi vaaleanpunaisilla ruusuilla koristeltu versio. Nämä siniset sopivat muihin lautasiimme ja tuovat mieleen äitini vanhan Arabian astiaston, joka kohtasi loppunsa, kun olin noin seitsemän. Meillä oli siihen aikaan sellainen jännä keittiö, jossa yläkaapit roikkuivat katosta “baaritiskin” yllä. Eräänä yönä kaapit romahtivat ja suuri osa rakkaista astioista särkyi. Keittiöstä on kuitenkin enemmän hyviä kuin huonoja muistoja. Baaritiskiltä tarjoiltiin muun muassa jäätelötöttöröitä syntymäpäivilläni. Siskoni oli Valiolla töissä ja toi synttäreille aitoja vohveleita ja monen litran jätskikioskikokoisia pakkauksia. Sirpaleet toivat selvästi onnea.