Jumalainen "leipä"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen aivan koukussa tähän mehukkaaseen, paahteiseen leipään. Paitsi että se ei ole leipä sanan perinteisessä merkityksessä. Se on tehty siemenistä ja pähkinöistä. Siksi se on parempaa, kuin perinteinen pullamössö. Se on taivaallista.

Löysin reseptin alunperin 

My New Roots

 -blogista. Siinä oli kuitenkin käytetty kauraa. Vaikka kaura onkin gluteenitonta, en näe syytä laittaa sitä tähän leipään. Jos haluan syödä kauraleipää, voin ostaa sellaisen valmiina kaupasta.

Siksi korvasin kauran herne- ja härkäpapurouheella sekä porkkanalla.

Tarvitset:

2,5 dl auringonkukansiemeniä1,5 dl pellavansiemeniä1 rkl hampunsiemeniäkourallinen manteleitakourallinen macadamiapähkinöitä2 rkl chiasiemeniä5 rkl psylliumkuitua1 tl merisuolaa tai himalajansuolaa3 rkl sulatettua kookosöljyä1 rkl vaahterasiirappia (voi korvata myös hyppysellisellä steviaa)1 rkl hernerouhetta1 rkl härkäpapurouhetta1 hienoksi raastettu porkkana3,5 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään silikonisessa leipävuuassa. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli. Paista 175 asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Kippaa sen jälkeen leipä pellille ja jatka paistamista 40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Leivän päälle sopii erityisen hyvin kypsä luomuavokado. Ja jos pidät hedelmäleivistä, tiputa taikinan joukkoon toffeelta maistuvia, kuivattuja mulperimarjoja.

Leipää voi säilyttää esimerkiksi valmistukseen käytetyssä silikonivuuassa. Kiedo ympärille keittiöliina, jotta leipä ei kuivu.

Tämän jälkeen aiheuta itsellesi (terveellinen) leipäaddiktio.