Kööpenhaminan kurkut

kurkut
kurkut

Olin viime perjantaina päivän työmatkalla Kööpenhaminassa. Kaupunki oli minulle tuntematon, mutta olin kuullu siitä pelkkää hyvää. Moni oli kehunut kaupungin shoppailu ja etenkin sneaker-mahdollisuuksia. Minä päädyin ostosten sijaan tuomaan mukanani uuden reseptin: lammasta, kasviksia tomaattikastikkeessa ja —rumpujen pärinää— etikkakurkkuja.

Kurkut ovat mieletön lisä annoksen makumaailmaan. Ne tasapainottavat muuiden ruoka-aineiden täyteläisyyttä ja suolaisuutta. Ne ovat kepeä ja iloinen pirskahdus tomaatin keskellä. Ah en voi tarpeeksi kehua etikkakurkkujen täydellisyyttä. Osasyy tähän hurmioon lienee siinä, että pitkästä aikaa oivalsin jotain uutta ruuanlaitossa. Toinen syy on se, etikkakurkut ovat myös älyttömän helppoja tehdä.

Tarvitset:

puolikas kurkku

loraus valkoviinietikkaa

puolikas sitruuna

loraus oliiviöljyä

Tee juustohöylällä kurkusta ohuen ohuita viipaleita pituussuunnassa. Laita viipaleet kulhoon ja kaada päälle loraus etikkaa ja oliiviöljyä. Raasta sitruunan kuori ja sekoita se kurkkujen joukkoon. Lopuksi purista sitruunan mehu mukaan kulhoon. Halutessasi voit rouhia päälle hieman himalajansuolaa.

Voilá!