Maan alle

maanalle

Parasta matkailussa on se, että saa koluta kaikki kaupungin ravintolat, kahvilat ja kuppilat. Tai noh, itseasiassa se on mielestäni parasta Helsingissäkin. Rakastan laittaa kivat vaatteet päälle, mennä kahville ja olla muiden ihmisten ympäröimänä.

Tämä pikkuruinen paikka Istanbulissa oli nimeltään Çukur Meyhane. Ravintola oli tupaten täynnä paikallisia - aina hyvä merkki. Änkesimme erään yksin syövän herran viereen. Hänen pöydällään oli granaattiomenan siemenistä tehty salaatti. (Vahva granaattiomenariippuvuus oli jo saavutettu.) Enpä olisi sellaista herkkua löytänyt itse listalta. Se oli nimittäin nimetty tylsästi persiljasalaatiksi.Lisäksi otimme munakoisopaistosta, jugurttijuttua, tomaatti-pähkinätahnaa ja kalaa. Annokset eivät hämyisessä ravintolassa tallentuneet kovinkaan kauniisti kameraan, mutta antanette sen anteeksi, kun paljastan teille ravintolan osoitteen.Kartal Sokak 1, BeyoğluKas näin. Heti tuli huojentuneempi olo.