Munakoisolevite

uusimunakoiso
uusimunakoiso-3
uusimunakoiso-3

Olen aina ollut vähän malttamaton munakoison valmistaja. Munakoison itkettämiseen pitää varata aikaa, joten se ei ole varsinaista pikaruokaa. (Munakoiso siis pilkotaan ja päälle levitetään suolaa. Ylimääräinen neste tihkuu munakoison pinnalle. Lopuksi suola huuhdotaan pois ja viipaleet tai kuutiot kypsennetään.)

Istanbulissa syömäni munakoisolevite sen sijaan valmistuu hyvinkin nopeasti.Leikkaa munakoiso pituussuunnassa puoliksi. Aseta puolikkaat pellille kuori ylöspäin. Paahda munakoisoja lähellä uunin grillivastuksia 250 asteessa, kunnes kuori muuttuu kurttuiseksi.Ota munakoisot pois uunista ja anna niiden jäähtyä. Vedä kuoret irti ja muussaa sisus kulhossa haarukalla. Lisää joukkoon loraus oliiviöljyä, valkosipulin kynsi, suolaa ja pippuria sekä puolikkaan sitruunan mehu. Voit halutessasi muussata munakoison myös sauvasekoittimella. Itse käytin Vitamix-blenderin tehoa 2. Se ei blendaa munakoisoa liian hienojakoiseksi. Levitteessä saa olla suutuntumaa. Ripottele halutessasi päälle murskattuja luomumanteleita ja rosépippuria.Munakoisodippi maistuu loistavalta siemenkräkkereiden kanssa. Se toimii myös esimerkiksi liharuokien lisukkeena.