Kaksoisagentti

suklaapng
suklaapng

Lintu vai kala, suklaa vai hierontapala?

Yleensä valmistan perinteistä tummaa raakasuklaata, mutta nyt halusin kokeilla valkoista versiota. Silloin suklaa saa nimittäin toisenkin käyttötarkoituksen: se toimii ihoa kosteuttavana hierontapalana.

Kaakaovoi ja neitsytkookosöljy ovat molemmat tehokkaita kosteuttajia. Jälkimmäinen on lisäksi antiseptinen, joten se hillitsee ja ehkäisee tulehduksia. Kaakaovoi on puolestaan E-vitamiinirikas ja se lisää ihon kollageenintuotantoa (hillitsee siis ryppyjä, vaikka mielestäni eletty elämä kaunistaa). Käytin makeuttajana steviaa, jota vielä jokin aika sitten markkinoitiin vain ihonhoitoon, koska stevian käyttö elintarvikkeena oli kielletty EU:ssa. Stevia sitoo ihoon kosteutta eli on ihanteellinen kuivalle iholle.

Pala sulaa hiljalleen, kun pääsee kosketukseen ihon kanssa. Mutta voi sen tosiaan syödä suklaanakin.

Raakavalkosuklaa on erittäin makeaa verrattuna tummaan, jossa raakakaakao tasapainottaa kivasti makua. Itselleni valkoinen on hiukan liian makeaa, mutta pieni pala menee silloin tällöin.

Lisäsin joukkoon myös tocoa eli riisinlesejauhetta, joka sisältää runsaasti E ja B-vitamiinia. Kuivaihoisten kannattaa syödä tocoa vaikka suoraan lusikalla, sillä se kosteuttaa sisäisesti käytettynä ihoa ja limakalvoja. Maku on kermaisen makea.

Lopuksi ripottelin päälle vielä neste- ja pintaverenkiertoa aktivoivaa, puhdistavaa nokkosta sekä ruusunterälehtiä.

Mums!

Täytä tiskiallas kuumalla vedellä. Lisää metallikulhoon 4 dl kaakaovoita, 6 ruokalusikallista neitsytkookosöljyä, ruokalusikallinen tocoa ja maun mukaan steviaa. Laita metallikulho veteen, jolloin sen pohja lämpenee ja ainekset alkavat sulaa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada neste muotteihin. Itse käytin peltirasian kantta, joka oli levyn muotoinen. Ripottele päälle kuivattua nokkosta ja teeksi tarkoitettuja ruusunterälehtiä. Pakasta, kunnes suklaa on kovettunut. Esimerkiksi Ruohonjuuri myy raakasuklaaseen tarvittavia aineksia. Itse käytin Cocovin ja Puhdistamon tuotteita.