Mitäs teille, sumppindeerostako?

Tämä on omistettu niille, jotka luulevat, että Helsingillä ei ole toivoa.

Puu-Valillassa sijaitsee kaupungin omaperäisin ja mielenkiintoisin päiväkahvibaari/paahtimo. Jo se, että joku kutsuu kahvilaansa päiväkahvibaariksi, kertoo että kyseessä on todellinen löytö. Helsingin Kahvipaahtimo on auki keskiviikosta lauantaihin. Maanantaisin Benjamin Andberg sulkee ovet ja muuttaa kahvilan paahtimoksi.

Olen päättänyt vähentää hieman kahvin juontia ja nauttia vain laatua. Pussi Gutaa maksoi 9 euroa, jonka suulas barista jauhoi mutteripannulleni sopivaksi. Samainen barista toivotti meidät tervetulleiksi otsikon letkautuksella.

Päiväkahvibaarissa on vain yksi iso pöytä, joten "jurot suomalaiset" joutuvat vieläpä istumaan tuntemattoman kanssa vierekkäin. Sehän passaa.

Helsingin Kahvipaahtimo

Päijänteentie 29, Helsinki

ke-pe 7.30-17

la 10-16