Bataattiburgerin uudet maidottomat täytteet

Muistatko bataattiburgerin?

Nyt kun en enää syö maitotuotteita, jouduin hieman kehittelemään burgerini täytteitä uusiksi. Hampurilaisesta tuli edeltäjäänsäkin parempi. Samperi. Tein niitä kahtena peräkkäisenä päivänä ja vedin molemmilla kerroilla kolme burgeria, vaikka nälkä lähti jo ensimmäisestä. Kaikki maut sulautuivat yhteen täydellisesti. Melkein itkettää. Ainakin se, ettei jääkaapista löydy tarvittavia aineksia.

Niille tiedoksi, jotka eivät alkuperäistä postausta ole lukeneet, että hampurilainen rakennetaan siis sämpylöiden sijaan paistettujen bataattikiekkojen väliin. Fetatahnan korvasin nyt munakoisoviipaleilla.

Pihvin tein edelleen lihasta, mutta uusilla mausteilla kas näin:

Roseepippurilla maustetut jauhelihapihvitRiko blenderiin yksi kananmuna. Lisää joukkoon chili, valkosipulin kynsi, parin sentin pala inkivääriä, pieni punasipuli, tuore rosmariinin oksa ja kaksi teelusikallista kokonaisia roseepippureita. Sekoita parikymmentä sekuntia. Lisää seos 400 grammaan jauhelihaa (nauta tai lammas). Rouhi joukkoon vielä pippuria ja suolaa, muotoile pihvejä ja paista pannulla, kunnes ovat kypsiä.

Pihvien päälle ladoin niitä munakoisoviipaleita:

Itkeneet munakoisotLeikkaa munakoisosta puolen sentin paksuisia viipaleita. Sirottele niiden päälle suolaa ja anna munakoisojen itkeä. Kun pinnalle on tihkunut nestettä pisaroiksi, huuhtele ja kuivaa munakoisot. Paista keskilämmöllä öljyssä, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet kullanruskean värin.

Koko homman kruunasi varhaiskaalin lehdet, joita käytin salaatin tilalla. Niin ja hunajainen dijon-sinappi. Lorautinpa joukkoon myös ketsuppia, vaikken yleensä sitä käytä. Menisivät nämä ilmankin, mutta antoi se kyllä tällä kertaa aina syntisen loppusilauksen.

Sydänkäpy arvioi uudistuneen bataattiburgerin näin: "Tälle ruualle pitäisi myöntää Kultainen harmonikka -palkinto. Niin harmoniassa sen ainekset ovat. Huom. Vaikka yleisesti suosittelenkin välttämään punaisen lihan syömistä."

On se hassu.