DIY koivukuorinta ja juhannuksen jälkeinen puhdistuskuuri

Viikko sitten sain kokeilla erään Mian tekemää koivuvartalokuorintaa. Hän tekee sitä erilaisiin myyjäisiin siskonsa kanssa ja ilmeisesti tuote kulkee nimellä Frilanders. Yritin tallentaa reseptin mieleni sopukoihin, mutta lopulta se meni hieman uusiksi.

Vietin juhannuksen loistavassa seurassa mökillä. Kun lähdön hetki koitti, nappasin pihan ainoasta hieskoivusta mukaani muutaman oksan. Siis kirjaimellisesti nappasin ja nappaaminen tapahtui hypyn avulla. Muistelin, että vihdat tehdään rauduskoivua pehmeämpilehtisestä hieskoivusta, ja päättelin sen toimivan paremmin myös vartalokuorintaan.

Kuorinta sopii loistavasti juhannuksen jälkimaininkeihin. Koska jokainen kaivannee jonkin sortin puhdistautumista, ajattelin pyhittää tulevan viikon viherpirtelölle, kasvisruualle ja muille grilliruokaa kevyemmille asioille. Mutta aloitetaan puhdistautuminen siis ulkokuoresta. Joku purkkeja ja reisiään syynännyt saattaa muuten muistaa, että koivu on yleinen raaka-aine selluliittivoiteissa. Oreganoöljy puolestaan rentouttaa väsyneitä lihaksia. Oma selkäni on ainakin ihan sohjona koko yön kestäneestä tanssimisesta.

Sekoita blenderissä täydellä teholla desi oliiviöljyä ja kourallinen koivunlehtiä. Kaada seos purkkiin ja lisää joukkoon 10 tippaa oreganoöljyä sekä niin paljon karkeaa merisuolaa, että seos muuttuu jäykäksi tahnaksi. Levitä kuorintavoide vartalolle pyörivin liikkein ja anna vaikuttaa hetki. Huuhtele vedellä.

O

len äärimmäisen laiska kosteuttamaan kroppaani, joten öljypohjaiset kuorinnat sopivat minulle loisteliaasti. Iho jää ihanan pehmeäksi öljyn ansiosta eikä lisäkosteutus ole tarpeen. Älä välitä pienistä lehden palasista, jotka jäävät iholle. Kyllä ne siitä hiljalleen tipahtavat ja siihen saakka ne saavat olon tuntumaan aika kesäiseltä.

Ostin oreganiöljyn viime viikolla alunperin sisäiseen käyttöön. Minulle suositeltiin sitä antiseptisen, bakteereja ja hiivaa tuhoavien ominaisuuksiensa vuoksi. Se on eteerinen öljy ja todella ärtsyä ainetta. Kannattaa uskoa ohjetta ja sekoittaa tipat hunajan joukkoon. Onnistuin polttamaan huuleni ja kieleni, kun hieman kiersin kehoitusta. Meillä on töissä meneillään hirveä flunssa-aalto. Katsotaan pitääkö oregano minut terveellä tiellä ne viimeiset viisi päivää, jotka ovat jäljellä ennen viiden (KYLLÄ VIIDEN) viikon lomaani.

Väittäisin kuitenkin, että kaikkein rentouttavinta ja puhdistavinta mitä ihminen voi itselleen tehdä, on tanssia ja juhlia kaksi yötä läpeensä ihanien ihmisten kanssa. Kyllä ne sipsit saa taas pois päiväjärjestyksestä ja elimistöstä, kun arki alkaa. Estottomuus on aika tosi siistiä. Toivottavasti sinunkin ympärillä on sellaisia ihmisiä, joiden seurassa voit olla täysin oma itsesi.