Helppo banaanijäätelöpuikko

On kesän viimeinen päivä ja salamointi on juuri päättynyt. Ajattelin, että elokuun loppua voisi juhlistaa helpoilla jäätelöpuikoilla. Jos joku jätti pistaasijätskit tekemättä esimerkiksi jäätelömuottien uupumisen vuoksi, niin nämä eivät niitä kaipaa. Puutikutkin voi edelleen korvata lusikoilla tai haarukoilla, nyt tosin käyttäisin niitä toisinpäin eli varsi edellä.

Puolita iso banaani ja tökkää palasiin jätskitikut. Valele banaanit kookoskermalla ja ripottele pinnalle (raaka)suklaaraastetta ja siitepölyä*. Pane banaanit pakkaseen noin puoleksitoista tunniksi, tai kunnes ne ovat kohmeisia. Älä unohda banaaneja pakkaseen liian pitkäksi aikaa, ettei niistä tule kivikovia. Tadaa, banana popsicle on valmis!

 Muistathan, että mehiläisille ja siitepölylle allergiset saattavat reagoida myös tähän bee polleniin. Voit lukea siitepölystä lisää aiemmasta postauksestani. Siitepölyn voi korvata esimerkiksi pähkinärouheella.

Enpä tiedä kuinka moni muu on siellä ruutujen ääressä näin lauantai-iltana. Kesän loppumisesta kertoo myös perjantaina saamani flunssa. Se ei ole iskenyt vielä täysillä ja yritän lääkitä itseäni erilaisilla luonnon dropeilla. Jos nuhaa ei oteta huomioon, pidän syksystä. Vaikka rakastan kesää ja valoa ja lämpöä, on syksyssä jotain paljon tunnelmallisempaa. Sen sijaan en voi sietää lunta. Joka vuosi ihmiset ympärilläni hihkuvat onnesta, kun ensimmäiset lumihiutaleet satavat maahan tuomaan "valoa". Itse olisin oikein tyytyväinen kuivaan ja kirpeään syksynomaiseen talveen.

Huh karkasivatpa ajatukseni kauas. Nythän on kuitenkin vielä hetken kesän viimeinen päivä. Ja koska lasin kannattaa aina olla puoliksi täynnä, niin todettakoon vielä, että huomenna on ihanan syksyn ensimmäinen päivä.

Nostetaan molemmille seikoille jäätelöpuikko!

*Siitepöly saatu Cocovilta.