Nice Nice eli täydellinen Nizzan matka

Teen poikkeuksen ja käytän tämän postauksen kuvituksena Instagram-kuvia. En jaksanut kantaa painavaa ja isoa järjestelmäkameraa mukaani Nizzaan, mutta kaupunki oli aivan liian ihana sivuutettavaksi blogissa kokonaan.

Saimme äitini kanssa matkan lahjaksi veljeni vaimolta, koska hoidamme säännöllisesti veljeni tyttäriä. Kiitos Tuuli! Äitini on kyllä apuna huomattavasti useammin kuin minä, mutta mukavaa, että minäkin pääsin mukaan. (Jos kateus kirpaisee, voit lohduttautua tarkennuksella, että maksoin omasta matkastani puolet, hih.) Yövyimme legendaarisessa hotelli Negrescossa, jonka hinnat ovat yleensä ihan kreisit. Mutta kiitos off seasonin, hotellissa yöpyi kohtuuhintaan. Suosittelenkin Nizzaa tammikuun kohteena: alennusmyynnit ovat kiihkeimmillään, ravintolat ovat puolillaan (paitsi ne parhaat ovat näemmä aina täynnä) ja hotellien hinnat edullisempia kuin kesäkuukausina. Lämpöäkin riitti, vaikka tulopäivänä olikin rankkasade. Saavuimme hotellille vasta kuuden aikaan, joten ropina ei juuri haitannut. Päätimme syödä hotellin edullisemmassa La Rotonde -ravintolassa, jossa aamiaisemmekin tarjoiltiin. Ravintola on rakennettu karuselliin. Kuvittelin paikan kyllä hieman erilaiseksi. Karusellin osat olivat ikään kuin kalusteina, eikä sali ollut täyspyöreä. Suloinen se oli silti karnevaalivaloineen.

Matkan todelliseksi suosikkikohteeksi nousi kuitenkin Comptoir de Marché, pikkubistro vanhassa kaupungissa. Lounaalla pääruuat olivat 13 euroa ja sillä hinnalla sai esimerkiksi vasikanmaksaa, vihanneksia (täydellisen al dente!) ja perunamuusia. 18 eurolla irtosi vasikkaa tryffelimuusilla. Minulla oli muutama vuosi sitten tapana lorauttaa tryffeliöljyä aamumunakkaani joukkoon. En ymmärrä, miten olen moisen unohtanut! Maku on ihastuttava. Alkupalana oli muun muassa linssimuhennosta hanhenmaksalla ja täydellinen kaalikääryle. Jälkiruuista ehdottomasti paras oli punaviinissä haudutetut päärynät – resepti, jota on pakko kokeilla pian blogissa.

Jos mielit Comptoir de Marchéen, suosittelen saapumaan lounaalle ajoissa kello 12.30. Paikka täyttyy hetkessä ja kesällä pöydän saaminen voi olla jopa mahdotonta. Emme testanneet illallismenua, mutta se lienee myös täydellinen.

Comptoir de Marché, 8 Rue de Marche.Kolmas kokeilemisen arvoinen ravintola on L'ecole de Nice. Ruoka oli illalla yhtä edullista kuin aiemmin mainitsemani paikka lounasaikaan. Kastanjarisottoa, jänistä, verigreippiä suklaamoussella. Suosittelen.

L'ecole de Nice, 16 Rue de la Buffa.

Vielä muutama sananen Negrescosta. Meitä palveli Robin (tai Robyn ehkä?), joka ilmoitti ensitöikseen, että saisimme vaihtaa huonetta, jos väri ei miellytä. Vihreä sopi meille kuitenkin loistavasti. Peitot olivat vaaleanpunaista villaa ja kylpyhuoneessa oli sekä amme että suihkukaappi. Kauhuksemme seinällä nökötti ikiaikainen hiustenkuivaaja imurimaisine letkuineen. Onneksi Robin hankki meille alle tunnissa kunnollisen kuivaajan. Jokaisessa kerroksessa oli taidetta, meidän käytävällämme hupaisia eläintauluja. Neljäs kerros oli omistettu Napoleonille. Onneksi me asuimme kolmannessa kerroksessa, Napoleonin mahtailevan punainen tapetti olisi saattanut aiheuttaa pidemmän päälle päänsärkyä.

Ps. Jos ikinä eksyt Negrescoon, älä sateesta huolimatta juo vettä minibaarista. Kahdesta pienestä tavallisesta vesipullosta pulitettiin lähtiessä huimat 16 euroa. Lähikioskissa pullot maksoivat 90 senttiä kappale. Vieressä myytiin sampanjaa. Niinpä. Huokaus. Koskakohan Suomen ruokakaupoissa sallitaan edes edullinen punaviini...