Esikoiskirjani: Viljaton kattaus

ruusunnupputee kopio
ruusunnupputee kopio

Koko kesän minulla oli kaksi tavoitetta: 1) halusin päivittää blogiani useammin 2) minun piti (tai siis sain) kirjoittaa ruokakirjaani, koska deadline lähestyi. Kyllä, luit oikein! Ensi tammikuussa 2015 esikoiskirjani Viljaton kattaus – upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista löytää tiensä kirjakauppoihin. Aivan älyttömän jännää! Arvaattekin siis, että jälkimmäinen tehtävä vei suurimman osan ajastani. Mutta nyt noin 100 kuvaa ja reseptiä on lähetettu kustantajalle.

Olen haaveillut ruokakirjan kirjoittamisesta jo useamman vuoden, mutta lopulta päätin, että aloitetaan blogista. Idea muhi taustalla, joten vastasin heti innoissani kyllä, kun Atena Kustannuksesta otettiin tammikuussa yhteyttä. Olen kerännyt kirjaan lempireseptini täältä blogista ja kehitellyt lisäksi joukon uusia makuyhdistelmiä. Sivuilta löydät niin aamupaloja, pääruokia kuin jälkkäreitäkin. Sekä tietysti gluteenittomien leipien ja erilaisten taikinoiden reseptit.

Kirjan taittosuunnitelmakin on valmis ja se on mielestäni todella kaunis. Sen on tehnyt Jenni Ritamäki, joka on näiden nettisivujen ulkoasun takana. Kirjassa ja tässä blogissa on siis paljon samaa: eteeristä kauneutta. Minä olen tuttuun tapaan ottanut kuvat, joista tässä postauksessa hieman esimakua.

Toivottavasti te tulette olemaan kirjasta yhtä innoissanne kuin minä. Se on tehty rakkaudella, teille. Loppuvuodesta kirjaa voi ennakkotilata blogin kautta ja taidanpa myös arpoa muutaman kappaleen lukijoiden kesken.

Ah, en malttaisi odottaa, että saan kirjan käsiini! Tuntea paperin sormissani, nuuskaista huumaavaa vastapainetun kirjan tuoksua. Minun kirjani. Ihan mieletöntä.

♥♥♥