Tuju coleslaw

majo kopio
majo kopio

Olen hurahtanut kaaleihin. Se lähti siitä, kun tein ensimmäisen kerran kirjastani löytyvää indonesialaista kanakeittioa ja ymmärsin, kuinka hyvin keräkaali säilyy jääkaapissa. Loistava raaka-aine. Valmistin eilisen majoneesin itse asiassa coleslaw'ta varten. Siihen tulee juurikin tuota kerä- eli valkokaalia. Jos kaipaat enemmän väriä, kokeile punakaalia tai näiden kahden sekoitusta.

Suikaloi noin kaksi desiä kaalia sekä yksi porkkana. Porkkanasta saa kivoja suikaleita perinteisen pyramidiraastimen sivusta löytyvällä höylällä. Leikkaa pieni punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita joukkoon reilu ruokalusikallinen majoneesia, teelusikallinen suolaa, teelusikallinen ruokosokeria tai hunajaa,teelusikallinen valkoviinietikkaa ja teelusikallinen sinapinsiemeniä.

Söin salaatin paistetun lohikimpaleen kanssa. Aivan järisyttävän hyvää.

Nyt lähden vaeltamaan tuohon pakahduttavaan auringonpaisteeseen ja kohti pilatestuntia. Päätin pitkästä aikaa kokeilla lajia, joka oli minulle kuusi vuotta sitten rakas harrastus.