Pariisin gluteenittomat herkut

laduree
galette cafe
galette cafe
laduree
laduree

Moni matkustaa Pariisiin romanttiselle pariskuntalomalle. Minä matkustan sinne yleensä äitini kanssa alkuvuodesta shoppailemaan. On ihana vaeltaa kaupoissa, joissa kaikki tuotteet ovat vähintään -50 % tarjouksessa. Viime vuonna olimme tammikuussa Nizzassa. Tänä vuonna Ranska jäi kokonaan väliin. Olimme siellä kuitenkin veljentyttöni kanssa viime syksynä, mutta kuvat ovat jääneet julkaisematta. Shoppailuvinkkien sijaan ajattelin jakaa muutaman ravintolatärpin, jos vaikka sattuisit olemaan matkalla Pariisiin. Asuimme Rue de Lille -kadulla, jonka lähistöllä oli (Acnen liikkeen lisäksi) mainio Galette Café. Ravintolan maukkaat crepet saa halutessaan gluteenittomina tattarista. Myös salaatit olivat maukkaita ja niidenkin pohjalta löytyi tuo maukas gluteeniton crepe. Lounaan kylkiäisenä joimme erinomaista luomusiideriä. Alkupalaksi olisi saanut myös ostereita, muta jätimme me sillä kertaa väliin. Toivottavasti pääsisin pian maistamaan niitäkin.

:: Galette Café ::

2 Rue de l'Université, Paris

Lähistöltä löytyy myös klassikkopaikka Ladurèe, jonka macaronsit ovat taivaallisia. Gluteenittomia, mutta super paljon sokeria sisältäviä herkkuja saa ostaa joko mukaan tai sitten ne voi nauttia yläkerran kauniissa teesalongissa. Tilasin ruususorbettia ja ruusumacaronseja, joita aion valmistaa vielä joskus itsekin. Ostin nimittäin isäpuolelleni matkan innoittamana Ladurèen oman reseptikirjan ja kokeilimme jouluna yhtä reseptiä menestyksekkäästi. Ruusuesanssiakin löytyy jo kaapista, joten nyt pitäisi enää ryhtyä hommiin. Macaronsien kanssa sopi loistavasti kannullinen suklaateetä ja tietysti sampanja.

:: Ladurèe Confeitaria ::

Rue Bonaparte, Paris

Acnen liikkeestä on muuten vielä hauska loppukevennyskuva. Ylihintaisia jättipipoja haluavien kannattaa suunnata sinne. No ei vaan, löytyi sieltä minulle myös kaulahuivi ja farkut.

:: Acne Studios ::

1 Quai Voltaire, Paris

acne studios
galette cafe
acne
acne