Kermaiset kananmunat

kenno
kenno

Löysin viikonloppuna lempiruokablogistani Suvi Sur Le Vifistä ihanan kananmunareseptin. Pidän erityisesti Suvin maalauksellisista kuvista. Resepteistä löytyy usein jotain minunkin ruokavaliooni sopivaa ja kirjoitustyylikin puhuttelee.

Muokkasin reseptiä hieman. Luulin, ettei meillä ollut oliiveja, mutta kyllähän kaapin perukoilta lopulta löytyi kalamata-purkki. En jaksanut hienontaa edes sipuleita, joten annoksesta tuli hivenen yksinkertaisempi, huomattavasti pienempi ja paljon kermaisempi.

Olen yrittänyt säästää keltuaiset hieman juoksevina, mutta tehtävä on haastava. Pitää uskaltaa käyttää pannu uunissa tosiaan vain hetkisen. Tässä kuvassa munat menivät hieman yli, toisaalta pinnasta tuli kivan rapea. Tänä aamuna onnistuin keltuaisissa loistavasti. Silloin annos näyttää vähemmän ruskistuneelta.

Tämä on nautinnollinen aamupala. Kerma kerääntyy pannun reunoille, josta sitä on ihana kaapia vielä viimeisetkin rippeet lusikalla, kun kananmunat on jo syöty. Eilen annos meni pienestä välipalalounaasta ennen racketball-treenejä.

Oli muuten mahtava laji. Vatsalihakset saivat extra-treenin, koska nauroimme ystäväni Maijun kanssa kutakuinkin koko pelivuoron läpi. Pelasimme molemmat ensimmäistä kertaa, joten muutama huvittava huti nähtiin pelin aikana. Voittaja ei selvinnyt, muttei se tärkeintä ollutkaan. Oli vain mahtavaa juosta vahingossa tunnin ajan. Kuten pelin jälkeen pohdimme, juoksulenkillä olisi tullut koti-ikävä jo vartin jälkeen.


Kuumenna uunin grillivastukset 250-275 asteeseen. Pane pieneen valurautapannuun 3 ruokalusikallista kermaa ja nokare voita. Siirrä pannu uuniin grillivastusten alle. Kun seos kuplii, ota pannu pois uunista ja riko joukkoon kaksi kananmunaa. Murenna päälle pieni pala vuohenmaidosta tehtyä fetaa. Pane pannu takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi. Rouhi päälle mustapippuria, ripottele tarvittaessa hieman suolaa ja revi korianteria tai oreganoa mausteeksi.