Bulletproof matcha

New Norm Dinnerware
bullet proof matcha
bullet proof matcha

On valitettava tosiseikka, että minä tulen kipeäksi juuri silloin, kun stressi on pahimmillaan. Kehoni viheltää pelin poikki ja hommat on tehtävä sängystä käsin. Haaveilen syyskuisesta päivästä, jolloin voin maata koko päivän vällyjen välissä ja katsoa aamusta iltaan televisiosarjaa. Vaihtoehtoisesti voin pukea nahkatakin ja viettää koko päivän lorvien keskustan kahviloissa.

Nyt on kuitenkin jaksettava kirjoittaa kuumeesta huolimatta, koska vuoden viimeinen iso deadline lähestyy vääjäämättä. Normaalisti suosisin inkiväärijuomia, mutta olen koukussa bullet proof matchaan, joten se saa luvan antaa minulle energiaa kipeänäkin.

Olen myös parin vuoden kirppisastiavillityksen jälkeen ihastunut minimalistisempaan mallistoon. Eripariset löydöt ovat saaneet rinnalleen näitä Menu x New Norm Dinnerware -astioita. Kulhoja, kuppeja ja lautasia myy ainakin Helsingin keskustan Stockmann sekä Bulevardin Viale, jonka nimen opetteluun minulta kului kuukausia. Jotenkin näin ikkunan teippauksissa aina vain sanan ALE. Kumma kyllä, en ole vielä koskaan löytänyt sieltä mitään alesta. (Tai oikein mistään muualtakaan. Uutuusrekit vetävät minua kumman vahvasti puoleensa.) Samainen kauppa myy myös HAY:n tuotteita, joten kannattaa piipahtaa.

New Normin kuppi on kerrassaan nerokas. Se on nimittäin termosmuki, johon kuuluu kansi! Aivan loistava kapistus silloin, kun kaadan puolihuolimattomasti miehelleni kahvia ennen aikojaan. Kahvia ei kyllä muutenkaan kannata jättää pannuun kuumenemaan, mausta tulee vikkelään kitkerä.

Perinteisen bulletproofin hyödyksi luetaan se, että kofeiini imeytyy rasvan kanssa hitaammin. Sama lienee matcha-version idea, sillä joillekin se aiheuttaa sellaisenaan tärinöitä. En ole ihan varma kuvittelenko vain, mutta tästä juomasta tulee lähinnä pehmeän pirteäksi. Se on myös todella hyvä apu nälkäiselle, jos ateriaan on vielä aikaa. Näemmä se tehoaa myös kuumeiseen positiivisella tavalla tai sitten tämä blogin päivittäminen on vain hyvä tapa vältellä velvollisuuksia...

Ps. Jos et jaksa itse tehdä juomaa, ja olet Helsingissä, kipaise teetauolla Urho Kekkosen kadun Pür-kauppaan. Listalta löytyy muitakin makoisia herkkuja.


Keitä kupillinen vettä. Annostele veden lisäksi blenderiin 1/2 tl matcha-jauhetta, 1/2 lakritsanjuurijauhetta, 1 tl kookosöljyä ja 1 tl gheetä eli kirkastettua voita. Suosikkini kookosöljyistä on ehdottomasti Viridianin raakakookosöljy. Sen maku on mieto ja siksi se sopii moneen eri tarkoitukseen. Sekoita juoma blenderissä kuohkeaksi.