Pinaatti-salviapiiras.

pinaattipiiras

Piiraslinjalla jatketaan! Nyt vuorossa suolaista.

Oli aika, jolloin pidin piiraita tosi syntisinä. Niissä oli rutkasti voita, enkä todellakaan voinut edes kuvitella syöväni moisia kaloripommeja. En nauttinut niitä edes juhlissa, vaikkei muuta olisi ollut tarjolla. Piiraan syöminen tuntui melkein yhtä älyttömältä teolta terveydelle kuin röökin poltto. Nykyään koko kauhu vähän naurattaa ja olenkin syönyt pinaattipiirasta hyvällä omatunnolla. (Tupakkaa en polta edelleenkään.)

Pidän makuyhdistelmän klassisuudesta. Pienen uuden tvistin saat salviasta, joka on yksi lempiyrteistäni. Pohjakin on tosi simppeli ja jauhoja vaihtelemalla makuun saa eri vivahteita. Tattari on erimerkiksi kauraa voimakkaampi. Riisijauho taas "valkoisin" maultaan.

Elämä on mukavan simppeliä, kun ei stressaa liikaa ruoasta. Vaikka pyrin tekemään terveellisiä valintoja, en enää ole yhtä neuroottinen kuin nuorempana. Välillä tosin mietin, etteivät tällaiset klassikot ehkä kiinnosta tässä blogissa, mutta aina ei jaksa tehdä superhyper raakakakkuja. Tai oikeastaan verrattain harvoin jaksan, heh. Luotan siis salvian tuomaan uutuudenviehätykseen ja siihen, että joku muukin nauttii aina välillä palan piirasta.


Pohja:

Sekoita 2 dl riisijauhoa, 1 dl kaurajauhoa, 100 g luomuvoita ja yksi luomumuna kulhossa. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ohuelti. Käytä apuna lusikkaa ja kasta se välillä kylmään veteen, jos taikina meinaa olla liian tahmeaa työstettäväksi.

Täyte:

Sekoita kulhossa 300 g pinaattia, 2 dl maitoa/mylkiä, 3 luomumunaa, kourallinen tuoreita salvian lehtiä ja ripaus suolaa. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Pilko 200 g fetaa reilun kokoisiksi paloiksi ja paina täytteen joukkoon.

Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.