DIY kukkaseppele.

diy-floral-crown-7
diy-floral-crown-2
diy-floral-crown

Mielestäni polttareissa morsiamella tulee olla jotain kaunista ja erityistä. Rakastan seppeleitä, joten minulle oli tärkeää, että ystäväni saisi sellaisen. Ensin olin ajatellut tilata seppeleen valmiina, mutta tarjousta odotellessani päädyin googlaamaan DIY-ohjeita ja ymmärsin, että seppelehän on aika helppo tehdä myös itse. Siinä säästää myös sievoisen summan, mutta toki seppeleen teko vaatii hieman silmää ja sorminäppäryyttä.

Olisin halunnut seppeleen joukkoon eukalyptuksen lehtiä, mutta niiden aika on vasta syksyllä. Päädyin tekemään harjoitusversion yksistä suosikkiostoksistani, jotka päätyvät tasaisesti maljakkooni. Pionikausi on jo ohi, joten harjoittelin myös ruusulla (kuvat on otettu jo useampi viikko takaperin). Tavoite oli tehdä rento mutta tyylikäs päähine. Tätä nykyä aika harva varmaankaan panee sankarin myymään kondomeja torille. Seppele saa luvan olla juhlien huomiohakuisin osa.

Tarvitset askarteluliikkeestä ja kukkakaupasta:

x     rautalankaa

x     vihreää tai ruskeaa kukkateippiä

x     vihreitä lehtiä

x     kukkia

x     sakset

Kiepauta rautalanka pääsi ympäri kaksi kertaa. Seppeleen runko saa olla hieman löysä, jotta se painuu tarpeeksi syvälle vielä kukkienkin kanssa. Sitten mittaa vielä kolmas kierros, jonka kieputat kahden ensimmäisen langan ympäri. Kukat ja oksat kannattaa katkoa max 10 cm pituisiksi. Suosittelen kysymään kukkien valinnassa neuvoa liikkeestä: Mitä joustavammat varret ovat, sitä helpompi niitä on työstää. Kannattaa myös valita kukkia, jotka kestävät mahdollisimman pitkään nuupahtamatta.

Kiinnitä ensin eteen tulevat vihreät oksat rautalangalla. Mallaile isoimmat kukat otsan yläpuolelle ja kiinnitä nekin rautalangalla. Seppele voi toki olla jättimäinen ja näyttävä kauttaaltaan, mutta minä päädyin takaa sirompaan versioon.

Lopuksi peitä varret ja rautalanka kukkateipillä. Venytä teippiä varoen, jotta se asettuu napakasti. Liian kovakourainen repiminen kuitenkin katkoo teipin. Teippi on mielestäni helpoin kiinnittää 15cm pätkissä.

Seppele sopii mielestäni myös häihin tai oikeastaan mihin tahansa juhliin, joihin kaipaa näyttävää asustetta. Vanhakin kolttu herää henkiin, kun päässä on kukkaloisto. Sitä paitsi, jos Beyoncekin luottaa floral crownin lumoon, mikset sinäkin?

 
diy-floral-crown-6