Kesäkurpitsa-karhunvatukkakakku.

kesakurpitsa

Kesäkurpitsakakku on kiehtonut minua jo kuukausia. Päätin sunnuntaina vihdoin testata sellaista ja sujautinpa joukkoon myös karhunvatukoita. Ai oliko hyvää? Törkeän mehevää ja maukasta.

Raakakaakaojauhe antoi kakulle juuri sopivan suklaisen vivahteen, karhunvatukat syvän makuista marjaisuutta ja kesäkurpitsa kuohkeutta. Tavalliseen tapaani en tehnyt kakusta kovin makeaa. Se voi jakaa mielipiteitä, mutta toisaalta ruokosokeria voi annostella myös runsaammalla kädellä. Mielestäni on kuitenkin parempi, ettei jälkkäristä jää ällöttävä olo. Todettakoon kyllä, että minun makunystyröissäni tämäkin kakku maistuu aika makealta jo näinkin, mutta palautteen perusteella havaittavissa on myös eriäviä mielipiteitä.

Ajattelin tehdä kakkua tuleville syntymäpäivilleni. Mutta en usko tarjoiluiden jäävän vain tähän. Haaveissa on kakkupöytä. Saa nähdä, mitä vielä siis keksin.


Vatkaa 3 kananmunaa ja 1,5 dl tummaa ruokosokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon 2 dl hasselpähkinäjauhoa, 1 dl gluteenitonta jauhoseosta, 0,5 dl raakakaakaojauhetta, 1 tl ruokasoodaa ja 1 tl leivinjauhetta. Lisää 1 dl avokadoöljyä ja mausta 1/2 tl suolalla. Pese ja raasta 350 gramman kesäkurpitsa. Sekoita se taikinan joukkoon. Voitele halkaisijaltaan n. 23 cm kokoinen irtoreunavuoka. Kaada taikina vuokaan. Painele taikinaan sinne tänne 100 g karhunvatukoita. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile kakkupalat aitovaniljalla maustetun kermavaahdon tai mascarponen sekä karhunvatukoiden ja hasselpähkinöiden kanssa.