5 syytä ihastua Hakaniemen uuteen Pür-kauppaan.

pur-3
pur-2
pur

Hakaniemeen on avattu uusi Pür-kauppa ja sekös tekee minut iloiseksi. Kalliossa on paljon ihania kahviloita ja putiikkeja, mutta monet luontaistuotteet ja luonnonkosmetiikat olen edelleen hakenut keskustasta tai Punavuoresta. Nyt kävelymatkan päästä saa lempituotteitani ja kaiken kukkuraksi hyvää tekeviä hoitoja. Astutaan peremmälle Pürin maailmaan!

x     Pür tarjoaa myymälän hoitolapuolella vaikka mitä. Vuoden lopulla aion mennä jälleen ayurveda-konsultaatioon ja tällä kertaa minun ei tarvitse matkata Etu-Töölöön tapaamaan Suryan Dr. Pardaman Sharmaa. Hän pitää vastaanottoaan jatkossa myös Hakiksen Pürissa, mikä on loistava uutinen. Lisäksi tiloissa toimii ravintonauvoja Annika Aron vastaanotto sekä kauneushoitola, jossa käytetään luonnonkosmetiikkaa.

x     Ah, se kauneudenhoito. Pürissa on myynnissä tämän hetken ihonhoitosuosikkini Esse. Tämä eteläafrikkalainen sarja luottaa tuotteissaan probioottien hoitavaan tehoon. Jotta osaisin kertoa oikein, tässä esittelyteksti maahantuojan sivuilta:

"Esse on luomusertifioitu hoitolatuotesarja, joka pohjautuu afrikkalaisiin aktiiviainesosiin ja  uusimpaan tieteen läpimurtoon – ihmisen mikrobiomiin, joka on luultua tärkeämpi myös ihonhoidon näkökulmasta. Jotta ihosi toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla, se tarvitsee pinnalleen monipuolisen ja terveen mikrobipopulaation, joka suojaa sitä taudinaiheuttajilta, tukee aineenvaihduntaa ja ylläpitää sen oikeaa pH-tasapainoa. Mikrobit myös opastavat kehon omaa immuunijärjestelmää ja tuhoavat toksiineja ihon pinnalla. Esse-tuotteissa käytetään prebiootteja, joilla ruokitaan valikoituja hyödyllisiä mikrobeja ja lisäksi imitoidaan ihon luontaisia öljyjä ja pH:ta, jotta saadaan luotua ympäristö, joka suosii hyödyllisiä mikrobeja.Tietyissä tuotteissa käytetään myös probiootteja eli eläviä mikrobeja haluttujen tulosten saavuttamiseksi."

Merkki lupaa paljon, mutta voin viiden kuukauden käyttökokemusten perusteella sanoa, että se on hehkutuksen arvoinen. Itse sain toukokuussa ihoni suorastaan loistavaan kuntoon vaihdettuani Esse Sensitive -linjan tuotteisiin. Ihoni oli sitä ennen rutikuiva ja hilseilevä, mutta silti leuasta näppyinen. Siis oikea hormonaalinen kaaos. Kuuden päivän päästä tulokset alkoivat näkyä, enkä ole sen jälkeen uskaltanut luopua sarjasta. Ja miksi luopuisinkaan. En ole aiemmin törmännyt herkän ihon puhdistusmaitoon, joka poistaisi tehokkaasti myös silmämeikin. Viisi tähteä. Seerumi on nyt loppu, mutta huomaan vuodenajanvaihdoksen vaikuttaneen taas ihooni. Saatankin tehdä uudelleen tehokuurin. Seerumi on, kuten yleensä, kallein Sensitive-tuote, mutta sitä ei ole tarkoituskaan käyttää jatkuvasti. Itselläni yksi tuubi riittikin alkuun, nyt saattaisi olla toisen vuoro. Sensitive-linjan jälkeen voi myös siirtyä merkin muihin tuotteisiin, joista olenkin ottanut käyttöön esimerkiksi hellävaraisen kuorinnan, koska olen hieman laiska käymään kasvohoidoissa.

x     Wild Nutritionin monivitamiinit ovat ensimmäisiä, jotka eivät ole aiheuttaneet minulle pahoinvointia. Jostain syystä tällaiset vitamiinicocktailit yleensä yököttävät, vaikka kuinka söisin ne aterian keskelle. Syy hyvään siedettävyyteen saattaa piillä siinä, että elimistö tunnistaa vitamiinit ruoaksi. Oi kyllä!

"Brittiläinen Wild Nutrition tuo viimein markkinoille aidosti luonnolliset, 100 % ravinnosta koostuvat vitamiini- ja hivenainevalmisteet. Koska korkealaatuisten tuotteiden sisältämät ravintoaineet ovat ruoan muodossa, on ne myös mahdollisimman hyvin kehon käytettävissä ja hyödynnettävissä siellä missä niille on eniten tarvetta. Food-Grown® -tuotteissa tärkeät ravintoaineet on huolellisesti kasvatettu Food-Grown®-menetelmällä ravinnossa, jolloin ne metaboloituvat ravinnoksi ja niiden vaikutus tehostuu. Lopputuote on ravinnerikas, ainoastaan ravintoa sisältävä kapseli, jonka kehosi ottaa vastaan – ohjaten ja hyödyntäen ravinteet sinne missä niitä tarvitaan. Näin ravintoaineita ei tarvita paljon kerrallaan, ja tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita jopa pieninä annoksina."

Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta toisaalta niin yksinkertaiselta: syömme ruokaa päivittäin, joten on aina selvä homma, että kehomme sietää tällaisia lisäravinteitakin hyvin. Suuresta valikoimasta löytyy niin rautaa, magnesiumia ja erilaisia vitamiineja yksin tai yhdistelminä. Olen testannut useampaa valmistetta ja kaikki ovat tuntuneet hyviltä herkälle vatsalleni.

x     Maitohappobakteerit ovat saaneet haastajan Living Nutrition -tuotteista. Ne sisältävät fermentoituja luomuravintoaineita, kuten artisokan lehteä, baobabia, sikurijuurta ja soijapapua, jotka vaikuttavat suotuisasti suoliston toimintaan. Lisäksi niissä on kahdeksaa elävää bakteerikantaa: Lactobacillus kefir, Lactobacillus lactis, Lactococcus lactis, Leuconostoc mesenteroides, Acetobacter aceti, Kluyveromyces marxianus, Saccharomyces unisporus ja Saccharomyces cerevisiae.

"Your Floran sisältämät luonnolliset ravinteet fermentoidaan kefiiri-hapatteen kanssa. Tästä muodostuu maitohappobakteereiden ja hiivojen yhdistelmä, joka kiinnittyy osaksi proteiinien, lipidien ja sokereiden verkostoa.

Kefiiri-fermentaatiota on käytetty vuosisatojen ajan terveysvaikutustensa ansiosta ja sen väitetään olevan paljon terveellisempää ja vahvempaa kuin yksinkertaiset bakteerifermentaatiot kuten esimerkiksi jogurtti. Kefiiri-fermentaatio muodostaa mikro-organismeja, jotka hillitsevät suolistotulehdusta ja voivat kasvattaa merkittävästi maitohappobakteerien ja muiden hyödyllisten mikrobien määrää suolistossa."

Valikoimassa on monta vaihtoehtoa erilaisiin vatsaongelmiin. Itselläni on ollut testissä oikuttelevaa vatsaani hellivät Your Flora Tranquil ja Your Flora Terrain. Ensimmäinen tepsii ilmavaivoihin ja turvotukseen, jälkimmäinen ummetukseen, ripuliin ja liiallisiin vatsahappoihin.

x     Vatsavaivoihin tepsii myös Manuka-hunaja, jota Pürista löytyy useammalta merkiltä. Manuka on uusiseelantilainen lääkinnällinen hunaja, joka saadaan tea tree -puun kukkien medestä. Tätä antibakteerista hunajaa käytetään muun muassa refluksioireiden hoitoon, joista olen kärsinyt enemmän tai vähemmän parin viime vuoden ajan. Lisäksi manukaa voi maistella näin syksyisin flunssan ehkäisemiseksi tai siitä voi tehdä hellivän kasvonaamion. Jos ei muita syitä keksi, voi manukaa syödä ihan vain sen maun vuoksi. Lusikallinen hunajaa ei koskaan ole pahitteeksi!

Tietysti kaupasta löytyy myös lukuisia muita tuotteita kirjallisuudesta Zuiin meikkeihin (myös yksiä lemppareistani) ja luonnollisiin deodorantteihin. Jos et pääse paikan päälle, voi ostoksia onneksi tehdä myös verkossa.

Pür Hyvinvointikauppa Hakaniemi

Hämeentie 8, Helsinki

Avoinna ma–pe 10.30–18

Yhteistyössä Pür Hyvinvointikauppa