Hormoninäpyt

Juuri kun ehdin hehkuttaa, että ihoni on loistokunnossa, iski se totaalisesti jarrut päälle. Iho on sietämätön ja joka aamu naamassa on uusi finni. Aargh. Syy löytyy hormoneista, kuukautiset nimittäin alkoivat näppyjen kanssa samaan aikaan. Mielestäni ehkä vähän epäreilua, kun imetän vielä öisinkin. Miksi kaikilla muilla menkat tuntuvat pysyvän poissa yli vuoden? Noh, tietääpä ainakin, että kroppa toimii.  

Raskaana iho koki aluksi vastaavan myräkän, mutta pahoinvoinnin väistyttyä ihokin alkoi voida paremmin. Tosin se kävi välillä aivan toisessa ääripäässä: rasvoittuva hipiä muuttui yhtäkkiä rutikuivaksi ja siitä pystyi rapsuttamaan iholastuja. Silloin pääsin onnekseni kokeilemaan kauneustoimittajan töiden kautta Essen kasvohoitoa ja rakastuin. 

En oikeastaan niinkään ihastunut kauneushoitoon, vaikkei siinä toki valittamista ollut. En vain osaa rentoutua hoidoissa. Olin kerran kolme tuntia luksushoidossa siveltävänä ja meinasin tulla hulluksi. Piinaavaa hipsuttelua! Mutta siis rakastuin Essen kotihoitotuotteisiin. Ne perustuvat probiootteihin ja Sensitive-sarjan puhdistusmaito tuoksuikin kuin jugurtilta - sopivan apteekkimaiselta makuuni! Sama vieno tuoksu jatkuu läpi sarjan ja seerumi ja kosteusvoide ovat todella toimivia kuivalle ihollea. Olen hirmuinen kosteusvoidekranttu, mutta tämä imeytyy paksusta koostumuksestaan huolimatta hyvin. Seerumi puolestaan on tosi öljyinen ja sitä levitän yöksi kosteusvoiteen alle.

 

Iho sai raskausaikana elinvoimansa takaisin parissa päivässä ja kuuden päivän jälkeen se ei ollut vuosiin voinut yhtä hyvin. 

Sitä kesti, kunnes alkoi tämä uusi hormoninäppykausi. Saa nähdä, auttavatko Essen tuotteet tällä kertaa. Kunpa iho tasoittuisi pian. Ei huvittaisi kulkea jatkuvasti finni otsassa. Siihen saakka tasoitan ihoani EcoSonya Face Tan Water -itseruskettavalla kasvovedellä. Olen aina ollut sitä mieltä, että pieni päivetys tekee ihmeitä ja tällä tuotteella efekti onnistuu ilman aurinkoa. Oranssia, laikukasta lopputulosta on kerrassaan mahdoton saada, kun levität veden vanulapulla hyvin puhdistetulle kasvojen, kaulan ja dekolteen iholle. (Älä käytä sinä iltana voidetta tai seerumia!) Anna kuivua, sujahda sänkyyn ja aamuilla kasvot näyttävät jotenkin vähän eloisammilta. Mietin hetken haluanko laittaa tätä meikitöntä näppyselfietä tänne, mutta menköön. Nyt iho alkaa selvästi mennä jo parempaan suuntaan ja jos siristää silmiään, näitähän voisi melkein luulla isoiksi pisamiksi. Melkein. Hah.

 

Lämmin suositus siis Esselle ja EcoConyalle. Ihan kaikkeen nekään eivät pysty, mutta lähes täydellisiä ne omalle iholleni ovat. Kumpikin löytyy luonnonkosmetiikkahyllystä.