Ongelmanratkaisija x2

Olen totaalisen hullu, ajattelin kun ostin tätä pulveria pari vuotta sitten. May Lindströmin The Problem Solver Correcting Masque -naamio kuulosti ihanalta, mutta hintalappu hirvitti. Etenkin, kun kuivalle iholle suositeltiin sekoitusta, joka sisältää saman sarjan The Honey Mud Gentle Cleansing Silk -puhdistussilkkiä, tyyristä tavaraa sekin. Sitten tein, mitä kuka tahansa kaltaiseni hölmö ihminen tekisi: ostin setin osamaksulla. 

On oikeasti monia asioita, joita ei kannata shopata luotolle. Joku sanoisi, että luksuskosmetiikka on yksi niistä. Siispä päätin pitää erät minimissä ja valitsin kolmen erän maksusuunnitelman. En ole pettynyt, purkit ovat nimittäin edelleen puolillaan, vaikka olen käyttänyt naamiota kerran kuussa. Jauhe säilyy pitkään, koska vesi sekoitetaan vasta naamiota tehdessä, eikä puhdistussilkkikään näytä menneen miksikään. Teen naamion suhteessa 1 tl jauhetta, 1 tl puhdistussilkkiä ja pari kolme tippaa vettä.

Tuotteet valmistetaan Kaliforniassa ja ylellisempiä saa hakea. Kun naamion sekoittaa käsin tehdyssä keraamisessa kulhossa ja levittää kasvoille siveltimellä, tulee rituaalista pieni kylpyläkokemus. Eli tavallaan säästää pitkän pennin, kun voi tehdä ylellisen kasvohoidon kotikylppärissä. Kuten huomaat, olen mestari perustelemaan ostoksiani. Tietysti minun piti saada myös sarjan oma kulho ja sivellin, vaikka toki sekoitusastiaksi kävisi mikä tahansa keittiökuppi.

Naamio sisältää muun muassa raakakaakaota ja punaista savea, muskottia ja frankincensea. Se on mausteinen matka kohti parempaa ihoa ja käytän sitä aina, kun hormoninäpyt ottavat vallan. Eli näinä päivinä aika usein. Ihoni on ollut melkoisen herkkää sorttia raskaus- ja imetysaikana, mutta siitä tarkemmin omassa postauksessaan. Naamio rauhoittaa tulehduksia välittömästi eli lunastaa nimensä asettamat suuret odotukset. Todella herkkähipiäisille sitä ei kuitenkaan suositella, koska cayannepippuri kuumottaa iholla. Itse pidän sitä harvoin suositeltua 45 minuuttia vaan minulle riittää kaikki vartista puoleen tuntiin. Riippuu vähän siitä, missä jamassa iho on ja paljonko minulla on aikaa tuhlattavana.

Tuhlaamisesta puheen ollen ostin kerran myös May Lindströmin The Blue Cocoon Beauty Balmin. Beauty balmit ovat öljymäisiä voiteita, jotka ainakin Suomen sääolosuhteissa pysyvät jähmeinä. Olen kuullut kauhutarinan, jossa tuo 172 euron arvoinen unelma on muuttunut tropiikissa juoksevaksi ja hulahtanut hotellin lattialle. Itse ostin balmin, kun se maksoi vielä monta kymppiä vähemmän, sittemmin hinta on pompsahtanut pilviin. Mutta koska käytän tuotetta vain naamion jälkeen, on tuokin sininen ihanuus kestänyt käytössäni pari vuotta. Tuoksu on kauneusbalmeissa aika voimakas, minkä vuoksi en ole niiden suurin fani, mutta aika ajoin ne tuntuvat ylellisiltä.  Moni on kehunut aavistuksen edullisempaa violettia Mahalon kauneusbalmia, mutta sen haju on minulle aivan liian tuhti.

Ehkä naamiotakin suurempi ongelmanratkaisija on kuitenkin uusi itkuhälytin. Sen avulla minulla on ylipäätään aikaa kasvonaamioille. Tyttömme nukkuu parvekkeella huomattavasti pidempiä päiväunia kuin sisällä. Anna Keski-Rahkosen ja Minna Nalbantoglun kirjoittamassa Unihiekkaa etsimässä -kirjassa kerrotaan oululaistutkimuksesta, jonka mukaan 3–4 kuukauden ikäisten vauvojen päiväunien keston vaihteluväli oli sisällä 28-185 minuuttia, kun ulkona nukkuvilla määrä oli 80-300 minuuttia. Melkoinen ero. Siinä ehtii tehdä monta kasvomaskia. 

Vaikka olen suht höveli shoppailija, elektroniikkaa tutkin aina pitkään ja hartaasti ennen ostopäätöstä. Kirppiksillä liikkui paljon Philipsin itkuhälyttimiä, mutta ne tuntuivat kömpelön kokoisilta. Vauvan luona pidettävä vastaanotin oli iso mötikkä, jota ei useimmiten saanut edes ladattua. Patterisyöppö ei kiinnostanut, joten etsin muita vaihtoehtoja. Tämä ostamani ruotsalainen Padwico on näppärän kokoinen, molemmat vastaanottimet saa ladattua, akku kestää hyvin ja kuuluvuus on erinomainen myös paksujen ulkoseinien ja lasin läpi. Harkitsin hetken kännykkään bluetoothilla liitettävää Nabbya, mutta sitten luin arvosteluja. Testikappaleita saaneet bloggaajat kehuivat laitetta, mutta muualta luin, että yhteys pätkii esimerkiksi lasin läpi. Se ei siis olisi palvellut meitä lainkaan, kun itkuhälytin on käytössä vain parvekkeella tai kahvilan ikkunan toisella puolella. Vaikka Nabbyn sovelluksessa oli hauskoja ominaisuuksia, kuten unilaskuri, jätin sen kauppaan. Kännykän akkukin on aina finaalissa, joten parempi luottaa itkuhälyttimen omaan akkuun. Padwicot ovat niin pienet ja kevyet, ettei niiden kantaminen laukussa ole iso vaiva. Lisäksi niissä on puhetoiminto molempiin suuntiin, mitä Nabbyssa ei ole. 

Jännää, miten sitä kuvittelee tiettyjen vauvahankintojen olevan turhia ja lopulta ne osoittautuvatkin ykkösostoksiksi. Suosittelenkin tekemään hankintoja vasta vauvan tultua. Raskausaikana ei vielä voi tietää täysin, minkälaiset asiat nousevat tarpeellisiksi: onko pinnasänky välttämätön vai olisiko keinuteltava kehto alkuun parempi? Nukkuuko lapsi loistavasti sisällä vai maittaako uni paremmin ulkona? Näiden huomioiden perusteella on huomattavasti helpompi suunnistaa kaupassa. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta raskausaikana sitä on vielä aika pihalla kaikista hankinnoista. Tai no, ainakin minä olin. Etenkin, kun moni kehotti hankkimaan asioita valmiiksi, ettei tarvitse sitten vauvan kanssa juosta kaupoilla. Siten tulee vain tehneeksi vähän hutiostoksia. Ei sillä, etteikö niitä silti tulisi aika ajoin.

Ps. Tuo aivan täydellinen hiusklipsu on & Other storiesin.